Kouluväkivaltawebinaari - Ilmiöistä ratkaisuihin. Tallenne ja materiaalit

Tampereen vanhemmat ry , Tampereen kaupunki, Suomen Vanhempainliitto ry ja Vanhempaintoiminnan mentorit ry järjestivät yhteistyössä webinaarin vanhemmille ja lasten ja nuorten kanssa työskenteville ammattilaisille:

Kouluväkivalta - yhdessä toimien ratkaisuihin

Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus turvalliseen elämään ja olla joutumatta minkäänlaisen väkivallan kohteeksi koulussa tai vapaa-ajalla. Kaikilla aikuisilla on yhteinen vastuu lasten ja nuorten turvallisuudesta.  Webinaarissa käsitellään lasten ja nuorten välistä väkivaltaa ilmiönä ja mietitään, kuinka voimme yhdessä toimia turvallisen arjen varmistamiseksi.  Webinaari on tarkoitettu sekä lasten ja nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille että vanhemmille ja nuorillekin.

Ohjelma:
Avaus: Lauri Savisaari, sivistysjohtaja, Tampereen kaupunki
Alustus: erityiskasvatuksen asiantuntija Sari Haapakangas, Suomen Vanhempainliitto ry ja kokemusasiantuntija Sami Rousu
Mukana on myös nuorten, opettajan, vanhemman, sosiaali- ja nuorisotyöntekijöiden näkökulmat.
Juontaja: Mika Jokinen, Vanhempaintoiminnan mentorit ry

Alustuspuheenvuoron esitysmateriaali:

Tallenne on katsottavissa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=Tb9JYjvDJvw  . Tallenne on tekstitetty suomeksi.  (jos tekstitys ei tule näkyviin heti, voit käynnistää sen Youtuben valikoiden kautta) . Kiitos vielä Tampereen kaupunki yhteistyöstä sisällön, toteutuksen ja tekstityksen kanssa. 

Artikkeli: Iltasanomat kirjoittu tapahtumassa puhuneen kokemusasiantuntija Samin tarinasta: Koulu­kiusattu Sami muistaa tarkasti hetken, jolloin opettaja jätti hänet susien armoille – ”Yksi kysymys olisi antanut merkityksen elämälle"  https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000007822815.html

Kiitos kaikille tuotannossa ja järjestelyissä mukana olleille!