Yhteystietojen vaihtamishaaste :)

4.8.2023

Tampereen vanhemmat ry haluaa toivottaa kaikkiin koululaisten, opiskelijoiden ja päiväkotilasten koteihin hyvää uutta lukukautta ja toimintavuotta. Haluamme samalla muistuttaa siitä, miten tärkeää on, että lastemme aikuiset tuntevat toisensa. Esim. Whatsapp on näppärä tapa tavoittaa toinen aikuinen tai muut ryhmän vanhemmat ja keskustella nopeasti tärkeistä asioista. Käytännönasioiden hoitamisen helpottumisen lisäksi lapsille tekee hyvää tietää, että vanhemmat tuntevat toisensa ja että tarvittaessa he saavat toisiinsa yhteyden.

Esitämmekin haasteen, että mikäli teidän luokassa tai päiväkotiryhmässä ei ole vielä vaihdettu vanhempien välillä yhteystietoja, nyt on sen aika! Ja olettehan muistaneet kutsua mukaan uusien oppilaiden vanhemmat?

Koska koulu/päiväkoti ei saa luovuttaa vanhempien yhteystietoja toisille vanhemmille, yhteystiedot täytyy kerätä muilla tavoin. Tehdään asiasta henkilökunnalle mahdollisimman helppoa.

Voit vaikka pyytää teidän koulun tai päiväkodin opea/rehtoria/johtajaa tulostamaan alla olevan kirjeen (PDF) ja laittamaan sen koteihin reppujakeluna, pyytäen että se palautuu omalle luokanopettajalle/ohjaajalle. Hän kerää ja toimittaa lomakkeet jollekin luokan vanhemmista ja vanhemmat kokoavat itse WA-ryhmän. 

Jos tuntuu, että paperinen reppujakelu ei teillä toimisi, voit silti ehdottaa asiaa luokanopelle/ohjaajalle ja pyytää lähettämään Wilma-viestin, jossa kerrotaan koollekutsuvan aikuisen nimi ja puhelinnumero, johon viestin lähettämällä pääsee mukaan ryhmään.