WANTED: lisää vanhempainyhdistysjäseniä. Joko teidän VY on mukana Tampereen vanhemmissa?

5.5.2024

Keväinen moi sinne teidän vanhempainyhdistykseen
-välitäthän viestin edelleen teidän vy-porukalle

Kuuluuko sivusta seuraaminen vahvuuksiinne? Hyvä, ei meidänkään. Vanhempainyhdistyksenne on tervetullut mukaan Tampereen Vanhempiin! Kanssamme et ole yksin, sillä jäsenistössämme on jo 4/5 tamperelaisista vanhempainyhdistyksistä ja teidät loputkin toivotamme mukaan mahdollisimman pian. Ehdotamme, että käsittelette asian omassa hallituksessa vielä ennen kesää, ja laitatte hakemuksen tulemaan https://www.tampereenvanhemmat.fi/yhdistys/jasenhakemuslomake/

Mitä tarjoamme vanhempainyhdistykselle?

Kiinnostaako teitä tietää, miten Tampere kehittää koulu- ja päiväkotitoimintaansa ja perheiden palveluita? Tahdotteko päästä vaikuttamaan siihen? Toivotteko kulkevanne tiedonkulun etujoukoissa?

Kanssamme pääsette koulu- sekä päiväkotitoiminnan kehittämisen ytimeen. Osallistumme aktiivisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen aktivoimalla päättäjät, rehtorit, päiväkotien johtajat ja opettajat kuulemaan vanhempien tarpeita sekä avaamaan silmänsä vanhempien osaamiselle. Tarjoamme vertaistukea ja kanssavanhemmuutta.

Mikä meitä inspiroi?

 • Tavoitteemme on lasten hyvinvointi sekä kodin ja koulun sekä päiväkodin toimiva yhteistyö.
 • Haluamme edistää kodin ja koulun molemminpuolista ymmärrystä, jotta mahdollistamme kaikille sujuvan koulutyön.
 • Edistämme koulun ja kodin kasvatuskumppanuutta turvallisen ja sujuvan kasvuympäristön varmistamiseksi.
 • Haluamme toiminnallamme vahvistaa suomalaista peruskoulua ja sivistykseen tukeutuvaa yhteiskuntaa.

Miten toimimme?

 • Toimimme linkkinä viranomaisiin ja kunnallisiin päättäjiin ja osallistumme aktiivisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen omalla toiminta-alueellamme.
 • Jaamme parhaiksi koettuja käytänteitä ja ideoita koulujen vanhempainyhdistysten käyttöön.
 • Tuemme Tampereen koulujen ja päiväkotien vanhempainyhdistyksiä mm. aktiivisten toimijoiden rekrytoimisessa.
 • Kannustamme vanhempia oman lapsensa kasvun ja oppimisen tukemiseen yhdessä koulun kanssa.
 • Jäsenemme pääsevät osallisiksi ajankohtaisesta tiedotuksestamme sekä jäsentemme tarpeiden ja kiinnostusten perusteella järjestämistämme tilaisuuksista
 • Meillä on työryhmiä, jotka edistävät vanhempien tärkeinä kokemia teemoja. Kiinnostuneet pääsevät ihan konkreettisesti tekemään.
 • Olemme verkostoituneet myös muiden kuntien vanhempaintoimijoiden ja Suomen vanhempainliiton kanssa, joten tieto ja osaaminen kulkevat myös yli kuntarajojen.

Jos tunnette sydämenpaloa tamperelaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen toimimiseksi, tervetuloa jäseneksia ja mukaan toimintaamme! Jäsenyys on maksuton. Jäseniksi voivat liittyä Tampereella toimivat koulujen ja päiväkotien vanhempainyhdistykset sekä yksittäiset vanhemmat. Lisätietoa ja liittymislomake täällä  https://www.tampereenvanhemmat.fi/yhdistys/jasenhakemuslomake/

Lisätietoja saat myös meilitse hallitus@tampereenvanhemmat.fi

 

____________________________________ 

Tampereen Vanhemmat ry on vuonna 2018 perustettu koulu- ja päiväkotirajat ylittävä kuntakohtainen vanhempainyhdistys. Se keskittyy tekemään kunnallista vaikuttamistyötä lasten ja nuorten hyvinvointia koskevissa asioissa sekä kehittämään kunnassa toimivien koulujen ja päiväkotien vanhempainyhdistysten yhteistyötä. Yhdistys toimii vanhempien ja vanhempainyhdistysten yhteistyöfoorumina sekä vanhempien vaikuttamiskanava. Tutustu toimintaamme: www.tampereenvanhemmat.fi

Tiedotamme toiminnastamme “Tampereen Vanhemmat” -Facebook-ryhmässä, https://www.facebook.com/groups/119563902124900/ . Facebook-ryhmää hyödynnetään myös keskusteluille ja siellä vinkit viuhuvat. Olisi kiva että koko teidän vanhempainyhdistys on ryhmässä jäseninä :)

Tervetuloa mukaan iloiseen porukkamme!