Yhteenvetoa keväästä 2020

16.6.2020

Hei!

Takana poikkeuksellinen koronamyllerryksessä mennyt kevät. Toivottavasti sinä, perheesi sekä teidän vy-porukka läheisineen olette kunnossa :)

Tampereen vanhemmilla kevät oli vilkas! Tässä koontia kevään tapahtumista.

Ensiksi kiitos jakaneille ja kaikille meidän laatimiin kotien etäkoulukokemukset-  ja varhaiskasvatus poikkeusaikana -kyselyihin vastanneille. Raportit on luettavissa PDF- muodossa kyselyiden sivuilla. Raporteissa meitä auttoi Tampereen lapsiasiamies, ja hänen kauttaan tulokset on menneet myös "kaupunkiin päin tiedoksi".

Etäkoulu: https://www.tampereenvanhemmat.fi/kyselyt/etakoulukokemukset/

Varhaiskasvatus: https://www.tampereenvanhemmat.fi/kyselyt/varhaiskasvatuskokemukset-poikkeusa/  

Kouluruokajakelun kyselyn vastaukset on toimitettu Voimiaan ja ne on käsitelty siellä hallituksessa. Kiitos myös kaikille siihen kyselyyn vastanneille. Varsinaista raporttia tästä ei vielä ole.

MUITA KUULUMISIA 

-Täytimme 2 vuotta :) juhlia ei juhlittu

-Koronan takia myös Tampereen vanhempien kokoukset muuttuivat etäkokouksiksi. Kiitos kaikille linjoille ehtineille! 

-Koronan takia kesäinen jäsenillemme tarkoitettu jäätelö-tapahtuma peruttiin, mutta toivottavasti voimme kokoontua vaikkapa glögeille.

-Kevään aikana saimme useita yhteydenottoja mediasta, ja autoimme esim haastateltavien löytämisessä.

-Saimme yhteydenottoja myös tutkijoilta, jotka pyysivät meitä välittämään tietoja kyselyistään/tutkimuksista verkostoomme

-Tampereen vanhempien edustajia osallistui pitkin kevättä erilaisiin Vanhempainliiton järjestämiin vanhempainyhdistys-etäsparrauksiin, verkkokahviloihin. Olivat todella antoisia, ja lämpimästi suosittelemme niihin osallistumista myös jatkossa. 

-Tampereen vanhempien edustajia oli aktiivisesti mukana myös lasten ja nuorten hyvinvointiin keskittyvässsä ns Hervanta haaste -työryhmässä. 

-Liikennepartio työryhmä on muodostunut ja toiminta käynnistynyt, vielä ehtii mukaan https://www.tampereenvanhemmat.fi/kyselyt/liikennepartio/  

 -Myös kehitystyöryhmä alkaa muodostua, päätimme mm osallistua Vanhempainliiton tarjoamaan yhdistysvalmennukseen.  Alkaa kesän jälkeen.  

-Erityisesti kaipaisimme lisäresursseja tapahtuma- ja viestintätiimeihimme. Jo pienikin apu auttaa! Esim jonkin tietyn tapahtuman järjestelyt tai vaikkapa Facebookin päivittäminen silloin tällöin. Jos kiinnostut, lähetä meili hallitus@tampereenvanhemmat.fi

-Päätimme varainhankintamielessä osallistua elokuva-kuvauksiin, joista kertyneen palkkion voi laskuttaa yhdistykselle.

-Syksyllä on tulossa Vanhempainliiton koordinoimat alueverkostopäivät, eli iltatilaisuus, joka on tarkoitettu Tampereen ja lähikuntien kuntakohtaisille vy-toimijoille sekä asiasta kiinnostuneille. Teemaksi on tulossa Kodin ja koulun yhteistyömalli

-Päätimme tehdä oman toiminnan itsearvioinnin (Vanhempainliiton mallin mukaan)  , kysely aktiiveillemme on avoinna kesäkuussa ja tulos käsitellään syksyn ekassa kokouksessa. Tarkoitus tehdä itsearvioinnista säännöllinen tapa, esim ennen vuosikokousta.

-Syksyn ensimmäinen kokous ma 10.8. klo 17.30. Joko etä- tai lähikokous riippuen tilanteesta.

Oikein mahtavaa kesää kaikille!

t. Tampereen vanhempien porukka
huom: Uusi email-meille hallitus@tampereenvanhemmat.fi