2. asteen kotiväki Pirkanmaa-työryhmä

2.asteen kotiväki Pirkanmaa -työryhmä on kotien ja toisen asteen oppilaitosten yhteistyön ja huoltajien osallisuuden lisäämiseen ja kehittämiseen keskittyvä vanhempaintoimijoiden työryhmä.  Työryhmä toimii Tampereen vanhemmat ry alla, mutta katse on pirkanmaa-tasoinen, ja sitä vetää Tampereen vanhemmat ry;n hallitusjäsen Minna Käenniemi.

Työryhmässä on jäseniä jo useasta kunnasta. Työryhmän jäsenten nuoria on eri oppilaitoksissa eri kunnissa eri luokka-asteilla sekä ammattikoulutuksessa, lukiokoulutuksessa että kaksoistutkinnossa.

Ryhmä toimii WA-keskusteluryhmänä ja tapaa muutamia kertoja vuodessa, ja tapaa myös sidosryhmien edustajia lähinä ja etänä.  

Työryhmän tavoitteita mm.

  • Pyrkiä lisäämään ja kehittämään kotien ja toisen asteen oppilaitosten yhteistyön ja huoltajien osallisuutta (yhteistyössä oppilaitosten ja muiden sidoryhmien kanssa)
  • Päästä säännölliseen keskusteluyhteyteen pirkanmaalaisten koulutustenjärjestäjien kanssa, ja ottaa esiin ajankohtaisia koulutukseen ja opiskeluhuoltoon liittyviä aiheita. 
  • Oppilaitosyhteistyössä ja keskusteluissa henkilökunnan kanssa työryhmä pyrkii tuomaan esiin kodin ja koulun yhteistyön sekä viestinnän toimivia (ja kehitettäviä) käytänteitä niin hakuvaiheeseen kuin opiskelujen aikaan liittyen (erityisesti alaikäisten oppivelvollisten osalta). 
  • Ryhmällä on mahdollisuus välittää terveisiä Pirhan alueelliseen opiskeluhuollon ryhmän kokouksiin, joissa vanhemmilla on edustus.


Tehtyä

  • Työryhmä perustettiin loppuvuonna 2022

  • Olemme aloittaneet verkostoitumisen oppilaitosten ja muiden sidosryhmien kanssa, aloittaen Tampereelta ja laajentaen tavoitteellisesti. Kevättalvella 2024 pääsimme mukaan Tredun Ankkuritoiminnasta apua ja tukea II asteelle -projektiin ideoimaan kodin ja koulun yhteistyötä ja osallistuimme huoltajakyselyn suunnittelemiseen. Saimme tutustumiskutsun myös  Pikkasen parempaa -hanke lukiokoulutuksen laatu- ja saavutettavuusohjelmaan. 

  • Järjestimme yhdessä Tredun ja Tampeeen lukiokoulutuksen kanssa keväällä 2023 Lähtölaukaus-tapahtuman ja syksyllä 2023 rehtorikokouksen, molemmissa oli läsnä monen kunnan oppilaitoksen edustajia.  

    Lähtölaukaus - tapahtumassa esiteltiin Vanhempainliiton toteuttaman toisen asteen Vanhempainbarometrin tulokset Pirkanmaan näkökulmasta.  Tilaisuuden materiaalit löytyvät täältä >>>

  • Ryhmän jäsenet pyrkivät osallistumaan oman nuorensa oppilaitoksen YOHR-ryhmiin. 

Sähköpostin lisäksi voit ilmoittautua mukaan myös täyttämällä allaolevan lomakkeen:

Ilmoittautuminen 2. asteen kotiväki Pirkanmaa -työryhmään

Lopuksi klikkaa lähetä :)