Loppusyksy 2022

Hei vanhempainyhdistystoimijat, 

Näin loppuvuodesta tuntuu, että vauhti kiihtyy myös vanhempainyhdistyspuolella. Vuosikokousten jälkeen kun alkaa tohina tapahtumien sekä varainkeräyksen suunnittelun sekä toteutuksen merkeissä.  Tässä jäsenkirjeessä käsiteltyjen asioiden luettelo sekä linkit löytyvät koottuna kirjeen lopusta.

Ensimmäinen asia listallamme koskeekin tapahtumia. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa päätimme yhdessä Lapsiystävällinen kunta-työryhmän kanssa haastaa kaikki tamperelaiset kiusaamattomuuskävelyyn ja/tai Pukeudu keltaiseen-päivään. Haasteen toteutus on tehty mahdollisimman helpoksi. Kerää porukka ja lähtekää yhdessä ulos kävelylle maanantain 14.11. ja sunnuntain 20.11. välisenä aikana. Vaihtoehtoisesti voitte pukeutua keltaiseen torstaina 17.11. Keltaisella haluamme tuoda näkyvyyttä ystävyydelle ja kaveritaidoille. Tapahtuman toivomme näkyvän myös somessa joten napatkaa kuva/kuvia kävelystä/pukeudu keltaiseen-päivästä ja postatkaa ne someen #lastentre #olettärkeä #äläoletörkeä. Instassa voitte myös tägätä @tampereenvanhemmatry sekä @lapsiystavallinenkunta_tampere. Tapahtumasta on mennyt tieto opetusjohdon sekä varhaiskasvatuksen johtajien kautta myös päiväkodeille ja kouluille. Voitte kysellä oman yksikkönne johtajalta kuinka he aikovat tähän osallistua. 

Toinen tapahtuma on suunnattu erityisesti vanhempainyhdistysten puheenjohtajille. Tervetuloa verkostoitumaan sekä rentoutumaan PJ-kasteen merkeissä Tammelassa sijaitsevaan Pellava Loungeen torstaina 17.11. klo 17.30-19.30. Luvassa on mm. lyhyt alustus oppilaskuntien kanssa tehtävästä yhteistyöstä Nuorisovaltuuston puheenjohtajalta, Arttu Vuorelta. Tulemme myös käymään yhdessä läpi, mitä on hyvä muistaa puheenjohtajan vaihtuessa. Lisäksi paljon aikaa verkostoitumiselle ja avoimelle keskustelulle. Ilmoittaudu mukaan nyt!

Kolmantena asiana Vanhempainliiton liittokokous sunnuntaina 20.11. Tänä vuonna meillä on Tampereelta oma ehdokas liiton hallitukseen, eli Tampereen Vanhempien puheenjohtaja Johanna Kivistö. Jokainen vanhempainyhdistys voi lähettää liittokokoukseen oman edustajan. Ilmoittautuminen liittokokoukseen onnistuu vielä 4.11. asti. Ilmoittaudu tästä. Mukaan lähtijöiden kannattaa lukea tarkasti tapahtuman materiaalit, erityisesti menettelytapaohjeet. Jos yhdistyksestänne ei pääse ketään edustajaa paikalle niin voitte yhdistyksenne hallituksen kesken päättää antaa valtakirjalla edustusoikeuden jollekulle toiselle. Tällä hetkellä tamperelaisista yhdistyksistä on lähdössä 4 edustajaa. Jouni Nyyssölä edustaa Tampereen Vanhemmat ry:tä, Johanna Kivistö Pohjois-Hervannan koulun tuki ry:tä, Aleksanterin kotijoukkojen edustaja (Wivi Lönnin koulu) ja Tampereen kansainvälisen koulun eli FISTAn vanhempainyhdistyksen edustaja. Ennen kuin kirjoitatte edustajan nimen valtakirjaan niin olkaa yhteydessä hallitus@tampereenvanhemmat.fi . Näin varmistetaan, ettei tule päällekkäisyyksiä sillä jokainen liittokokousedustaja voi ottaa vain 5 valtakirjaa mukaansa. 

Neljäs asia koskee Tampereen järjestöedustamon vaaleja. Tampereen vanhempia on viimeiset kaksi kautta edustanut puheenjohtaja Johanna Kivistö ja nyt seuraaville kahdelle kaudelle pyrkii edustajaksi yhdistyksemme hallituksen varajäsen Vuoreksesta. Vaalisivusto tulee löytymään täältä. Äänestys järjestetään nyt täysin sähköisesti, joten osallistuminen tulee olemaan aiempaa helpompaa. Pistäkää siis kalenteriinne tuo 8.12. klko 16.30-18.30, jotta pääsette osallistumaan äänestykseen!

Viimeisenä vielä vinkkaamme Aamulehden “Kysy kouluruuasta”-kyselystä. Kouluruokatyöryhmämme kannustaa teitä kirjaamaan kyselyyn vanhempainyhdistystä sekä koulunne vanhempia mietityttävät asiat. Linkki tähän sekä kirjeen muihiin aiheisiin alla:

Kiusaamattomuuskävely-haaste ja Pukeudu keltaiseen-päivä

PJ-kaste torstaina 17.11. klo 17.30

Vanhempainliiton liittokokous sunnuntaina 20.11. klo 9

Jäsenjärjestöedustamon vaalit 8.12. klo 16.30-18.30 

Aamulehden “Kysy kouluruuasta”

Kiitokset jokaiselle vanhempainyhdistysaktiiville, että tämä syksy on lähtenyt hienosti käyntiin. Vinkatkaa meille yhdistyksenne somesta niin voimme tuoda teille näkyvyyttä ja näin myös jakaa hyviä toimintaideoita eteenpäin. 

Raikasta talven odotusta jokaiselle!

Tampereen Vanhempien hallitus