Tampereen Vanhemmat ry:n jäsenkirje: Yhdistyksen toiminta ja ajankohtaisia asioita kaupunkitasolta

Uutta: jäsenkirje!

Näin uuden vuoden aluksi on hyvä aloittaa uusi tapa. Haluamme tiedottaa teille jäsenillemme säännöllisesti Tampereen Vanhemmat ry:n toiminnasta ja edistämistä asioista kaupunkitasolla. Ensimmäisen jäsenkirjeen aloittaa laajempi katsaus Tampereen Vanhemmat ry:n toimintaan viime vuonna ja tämän alkuvuoden aikana. Jatkossa jäsenkirje pyritään lähettämään neljä kertaa vuodessa ja saatte tietoa tapahtumista ja muista asioista tuoreeltaan.

Jäsenkirjeeseen liitämme mielellämme tervehdyksiä tai tiedotteita jäsenyhdistyksiltämme. Tervehdyksenne voitte lähettää osoitteeseen: hallitus@tampereenvanhemmat.fi Seuraavaan jäsenkirjeeseen tuleva aineisto tulee olla perillä 27.4.2022.

Parantaaksemme jäsenyhdistystemme yhteistyömahdollisuuksia laitamme Tampereen vanhemmat ry:n kotisivuille jäsenyhdistyslistaukseen linkit yhdistysten kotisivuille. Täytättehän  nettisivuosoitteen lomakkeeseen


Aiomme jatkossa liittää myös jäsenkirjeeseen niiden yhdistysten yhteystiedot, jotka niin haluavat. Mikäli toivotte esimerkiksi yhdistyksen sähköpostiosoitteen yhteystietolistalle, voitte käydä täyttämässä saman lomakkeen.


Korona

Korona on värittänyt viimeisten vuosien yhdistystoimintaa ja koulujen arkea. Tampereen vanhemmissa olemme ottaneet käyttöön sekä etä- että hybridikokoukset. Olemme tavanneet jäsenyhdistyksiä virtuaalikahveilla kokousten alussa ja Whatsappin ryhmät ovat olleet tärkeitä yhteydenpitokanavia yhdistysten ja työryhmien välillä. Jäsenyhdistysten puheenjohtajia yhdistävään Pj-pulinat Whatsapp-ryhmään voi liittyä tämän linkin kautta .Edelleen jatkamme kullakin hetkellä voimassa olevien kokoontumisohjeiden mukaan toimintaa mahdollisimman turvallisesti.

Vuosi 2021 täynnä toimintaa

Vuoteen 2021 mahtui monenlaista toimintaa ja vaikuttamista. Kehitimme yhteistyötä kaupungin jäsenyhdistystemme, muiden kaupungissa vaikuttavien yhdistysten kuin kaupungin virkamiesten ja hallinnon kanssa. 

Olemme mm. mukana Tampereen Unicef lapsiystävällinen kaupunki - työryhmässä (hanke 2021-2023).

Jäsentapahtumia vanhempainyhdistysaktiiveille pystyttiin järjestämään kaksi: kesäkuussa jäätelötarjoilu Juhannuskylän koulun pihassa ja joulukuussa jouluinen glögihetki. Jälkimmäisessä oli osallistujia myös Pirkkalasta, Lempäälästä, Akaasta ja myös Vanhempainliitosta. Molemmat tapahtumat onnistuivat erinomaisesti ja verkostoituminen oli vilkasta.

Koulurauhatyöryhmä toimi aktiivisesti koko vuoden Jouni Nyyssölän johdolla. Ryhmä tuotti “Vanhemmalta vanhemmalle kootut vinkit kiusatun lapsen vanhemmat tukemiseen”, julkaistu kotisivuillamme. Tavoitteena on saada se Wilman kautta jakoon. 

Koulurauhatyöryhmään toivottaa koulurauhatyöstä kiinnostuneet mukaan toimintaan! Mukaan voi liittyä vaikka ei muuten toimisi yhdistyksessä aktiivina.  Ota yhteyttä hallitus@tampereenvanhemmat.fi niin tiedotamme ryhmän tapaamisista ja muusta toiminnasta.  

Tampereen vanhemmat järjesti helmikuussa Ilmiöistä ratkaisuihin -kouluväkivaltawebinaarin yhteistyössä kaupungin ja Vanhempainliiton kanssa. Webinaari tallenteineen keräsi tuhansia katselukertoja, ja on edelleen nähtävissä kotisivujemme kautta

Lisäksi Tampereen Vanhempien koulurauhatyö sai tunnustusta ja merkittävän avustuksen.


Uusi vuosi 2022

Koulurauhatyöryhmä  koosti yhteenvedon kouluväkivaltakyselyn tuloksista, jotka julkaistiin myös yhdistyksen kotisivuilla. Kyselyn tulokset esitellään myös kaupungille (tammikuussa 2021). 

Tapasimme oppilashuollon johtoa 19.1.2022 vuoden 2021 koululaisten hyvinvointikyselyn tiimoilta. Sovimme yhteisistä tapaamisista suunnilleen kolmesti vuodessa. Seuraavan kerran tapaamme toukokuussa. (Linkki koululaisten hyvinvointikyselyn tuloksiin)

Samassa tapaamisessa keskusteltiin kaupungin edustajien kanssa myös kouluväkivaltakyselyn tuloksista ja Koulun korva -toiminnasta. Oppilashuoltoryhmästä saimme vihreää valoa koulun korvalle ja he lupasivat tiedottaa asiasta eteenpäin rehtoreille.

Koulurauhatyöryhmä on aloittanut toimintansa tänä vuonna tutustumalla Koulun korva -toimintaan. Anne Haimakainen Haukiputaan koulun vanhempainyhdistyksestä ja Oulun alueellisesta vanhempainyhdistyksestä kävi etäyhteyksin esittelemässä toimintaa 18.1.2022. Koulun korva -toiminnasta lisää tietoa edempänä tässä kirjeessä. 


Vanhempainyhdistykset mukaan koulujen oppilashuoltoryhmiin

Tampereen kaupungin oppilashuoltoryhmä toivoo kaikissa kouluissa vanhempainyhdistyksen tai -yhdistykset mukaan koulujen omiin oppilashuoltoryhmiin. Vanhempainyhdistyksestä olisi hyvä olla edustaja mukana oppilashuoltoryhmän kokouksessa ja niissä esille nostettuja asioita olisi hyvä käsitelllä yhdistysten kokouksissa ja omissa tiedotuskanavissa. Oppilashuoltoryhmän kautta vanhempainyhdistykset voivat tuoda vanhempien ääntä ja näkemyksiä esiin ja vaikuttaa koulun arkeen ja toimintatapoihin. Yhdistykset voivat ottaa yhteyttä koulun rehtoriin oppilashuoltoryhmän toimintaan osallistumisesta.


Terveiset viimeisimmistä kokouksista 

Hallituksen kokous 20.1.2022

Uusille jäsenille tervetuloa! 

Suunnittelimme tulevaa toimintaa, keskittyen erityisesti vuosikokousjärjestelyihin. Puhuimme myös Koulun korva -toiminnan käynnistämisestä ja Tampereen Vanhemmat ry:n ja kaupungin oppilashuollon tapaamisesta. 


Tulevia tapahtumia ja toimintaa 

Vuosikokous 23.2.2022

Tampereen vanhemmat ry:n sääntömääräinen vuosikokous ja uuden hallituksen järjestäytymiskokous järjestetään 23.2.2022 lähi- ja etäkokouksen yhdistelmänä klo 18.00 (välipala tarjolla 17.30 alkaen). Kokouksen lähiosuuden paikka tarkentuu vielä, uusimmat tiedot ja Ilmoittautumislomake loytyvät kotisivuiltamme.

Toivotamme uudet ja vanhat aktiivit tervetulleeksi mukaan kokoukseen ja myös hallitukseen! Tavoitteenamme on monia kaupunginosia edustava hallitus.  Kokousta saa tietenkin tulla vain seuraamaankin!

Hallituksen kokous ja etäkahvit

Kahvittelu ja jutustelu sekä itse kokoukset tapahtuvat etäyhteyksien välityksellä mikäli koronatilanne ja voimassa olevat rajoitukset sitä vaativat. Osallistumislinkki jaetaan Pj-pulinat Whatsapp-ryhmässä ja sen voi myös pyytää sähköpostilla: hallitus@tampereenvanhemmat.fi

Kun tilanne sen taas sallii palaamme lähikokouksiin ja tulemme mielellämme vierailemaan kouluilla kokousten yhteydessä. Etäkahveilla jutustelemme ajankohtaisista asioista ja olette tervetulleita jäämään myös mukaan hallituksen kokoukseen.

Seuraavat kokouspäivämme ovat:

23.2.2022 vuosikokous klo 18.00 (välipala tarjolla 17.30 alkaen)

9.3.2022 klo 17.30 (etä)kahvit ja hallituksen kokous klo 18.00

13.4.2022 klo 17.30 (etä)kahvit ja hallituksen kokous klo 18.00

11.5.2022 klo 17.30 (etä)kahvit ja hallituksen kokous klo 18.00

Mikäli lähikokoukset tulevat taas mahdollisiksi tiedotamme kokouspaikoista lähempänä.


Koulunkorva

Koulun korva -toimintaa kehitetään jäsenyhdistysten, kaupungin ja koulujen kanssa yhteistyössä. Mikäli olette kiinnostuneet toiminnasta voitte olla yhteydessä hallitus@tampereenvanhemmat.fi  

Toimintaan pyritään kehittämään toimintamalli, joka on helposti omaksuttavissa kouluyhteisön käyttöön. Toimintaa pilotoidaan yhdessä tai useammassa koulussa koulujen kanssa yhteistyössä edeten.


Linkki jäsenkyselyyn

Miten toimintamme mielestäsi sujuu? Kerrothan ideoitasi myös yhdistyksemme ja toimintamme kehittämiseen. Vastaa 31.1.2022 mennessä, vastauksia hyödynnetään jo Tampereen vanhempien vuosikokouksessa 23.2.2022 (mm. toimintasuunnitelmaan liittyen). 

Kiitokseksi ajastasi ja palautteestasi, annamme hihaheijastimet vanhempainyhdistyksenne aktiiveille. Täytä siis viimeiseen kenttään yhteystiedot ja aktiivien lukumäärä. Mikäli vastanneiden aktiivimäärä ylittää varaamamme heijastimet, jaamme heijastimet tasan vastanneiden yhdistysten kesken. 

Vastaa kyselyyn täällä ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


Hyvää talven jatkoa toivottaa 

Tampereen Vanhemmat ry!