Ensimmäinen vanhempainyhdistysten puheenjohtajille järjestetty PJ-kaste oli menestys

21.11.2022

Tuoreet ja konkaripuheenjohtajat tapasivat PJ-kasteessa 17.11.2022

Tampereen vanhemmat ry järjesti ensimmäistä kertaa uusille ja kokeneemmille vanhempainyhdistysten puheenjohtajille vertaistapahtuman, PJ- kasteen 17.11.2022 Pellavaloungessa Tammelassa. Tapahtuma toi 26 vanhempainyhdistysaktiivia yhteen rennoissa tunnelmissa Kiusaamisen vastaisen kävelyn jälkeen.

Aivan aluksi nautittiin iltapalaa ja salin täytti iloinen puheensorina ja kuulumistenvaihto. Ohjelmaosuuden aloitti Tampereen Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Arttu Vuori kertoi osallistujille Nuorisovaltuuston toiminnasta ja tapahtumista. Nuorisovaltuusto edustaa Tampereella asuvia tai opiskelevia 13–18-vuotiaita nuoria. Vuori esitteli myös oppilas- ja opiskelijakuntien kehittämishanketta, joka on alkanut tänä vuonna. Hankkeen tavoitteena on luoda oppilas- ja opiskelijakunnille yhdenvertaiset toimintaedellytykset ja valintamenettelyt sekä kehittää niiden näkyvyyttä ja saavutettavuutta sekä varmistaa toiminnan jatkuvuus. Vuori rohkaisi vanhempaintyhdistyksiä entistä tiiviimpään yhteistyöhön oppilas- ja opiskelijakuntien kanssa. 

Johanna Kivistö, Tampereen vanhemmat ry:n puheenjohtaja jatkoi iltaa esityksellä, jossa käytiin uusia puheenjohtajia ajatellen mm. läpi yhdistystoiminnan perusteita ja säännöspohjaa sekä vuosikelloa toiminnan jäsentäjänä. Lisäksi käytiin läpi vanhempainyhdistysten tyypillisiä rooleja ja vastuunjakoa esimerkkien pohjalta. Kivistö antoi myös uusille puheenjohtajille vinkkejä mm. Vanhempainliiton vanhempaintoiminnan materiaaleista ja koulutuksista, joita on yhdistys- ja vanhempaintoimijoille tarjolla Vanhempainliitossa ja muualla. 

Tapahtuman osallistujat olivat illan antiin todella tyytyväisiä ja toivoivat, että tapahtumasta tulisi jokavuotinen perinne. Toisten puheenjohtajien tapaaminen ja heidän kanssaan verkostoituminen koettiin arvokkaaksi, ja illan vapaammat kohdat täyttyivätkin aktiivisesta sparrailusta ja innostuneesta puheensorinasta. Minna Käenniemi Tampereen vanhemmista tiivisti monen tunnelmat illasta sanoessaan: ”Ihana kokoontua yhteen ja tavata toisia vanhempainyhdistysaktiiveja usean koronavuoden jälkeen”.

Teksti ja kuvat: Jonna RinneYhteistyössä Pellavalounge - Tampereen kattojen yllä. Tyylikäs ja viihtyisä tila, jossa voi järjestää koulutuksia, tapahtumia, juhlia ja muita ikimuistoisia kohtaamisia. Ikkunoista aukeaa ihanat maisemat Tampereen kattojen yli Näsijärvelle saakka.